בדיקת זרע
בדיקה וניתוח זרע, הידוע גם כבדיקת ספירת זרע, מנתח את בריאותם וכדאיותו של זרע הגבר. זרע הוא הנוזל המכיל זרע (בתוספת חומרים אחרים של סוכר וחלבון) שמשתחרר במהלך השפיכה. על בדיקת זרע – במאמר שלפניכם:
בדיקת זרע
ספירת זרע לגבר מתבצעת אם וכאשר הגבר אינו מצליח להפרות את ביציות האישה בדרך הטבעית. אז, הגבר ניגש לבדיקות ובשמו המוכר: ספירת זרע. בבדיקה זו יקבל הגבר את כל הנתונים על מצב הזרע וספירת המרכיבים בו.
ניתוח זרע מודד שלושה גורמים עיקריים לבריאות הזרע:
- מספר הזרע
- צורת הזרע
- תנועת הזרע, המכונה גם "תנועתיות זרע"
כמה זמן לוקח לערוך ספירת זרע?
מומחית פוריות ובכלל רופאים יערכו לרוב שניים או שלושה ניתוחי זרע נפרדים בכדי לקבל מושג טוב על בריאות הזרע. על פי האיגוד הישראלי לכימיה קלינית, הבדיקות צריכות להיערך בהפרש של שבעה ימים לפחות ובמשך חודשיים-שלושה.
ספירת הזרע יכולה להשתנות על בסיס יומי. נטילת ממוצע של דגימות הזרע יכולה להניב את התוצאה המוחלטת ביותר.
מדוע לעבור ניתוח זרע?
מבחן לאי פוריות של גברים:
לעתים קרובות, מומלץ לבצע ניתוח זרע כאשר זוגות מתקשים להיכנס להריון. הבדיקה תעזור לרופא לקבוע אם גבר אינו עקרי. הניתוח יעזור גם לקבוע אם ספירת זרע נמוכה או תפקוד לקוי של זרע הם הסיבה מאחורי חוסר פוריות.
מבחן להצלחה בכלי הדם
גברים שעברו ניתוח כריתה, עוברים ניתוח זרע בכדי לוודא שאף זרע לא נמצא בזרע שלהם. בכריתה של כלי הדם, הצינורות המעבירים זרע מהאשכים לפין נחתכים ונחתמים כצורה קבועה של מניעת הריון. הליך זה הוא חשוב מאין כמותו בדרך להשגת היכולת להפרות באופן טבעי ולהיכנס להריון הנכסף.
כתיבת תגובה