מדוע מומלץ לצרוך שייק ירוק?

מדוע מומלץ לצרוך שייק ירוק?

שייק ירוק

אם גם אתם מקפידים על הדלק שאתם מכניסים למכונה המופלאה שהיא גופנו, כדאי שתקראו את הכתבה הבאה, שמרכזת מידע שיעניין את כל שוחרי הבריאות שביניכם, כולל בונוס: מתכון לשייק ירוק ומזין.

מהם נוגדי חמצון?

כולנו יודעים לדקלם גם מתוך שינה את תרומתם של הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים לגופנו. אלא שבשנים האחרונות נכנסו לזירה שחקנים חדשים ושריריים: האנטיאוקסידנטים. נוגדי החמצון האלה התגלו כמאטים משמעותית את תהליכי החמצון בגופנו וכפועלים פעולת נגד מול הרדיקלים החופשיים, המאיצים את תהליך ההזדקנות של גופנו.

חשיבות הצבעים

נוגדי החימצון זמינים עבורנו במגוון מקורות וטעמים. כמה פעמים שמעתם דיאטניות ממליצות לצרוך סלט המורכב מחמישה צבעים? – הסיבה היא, שלכל צבע יש אנטיאוקסידנט אופייני בעל יתרונות משלו. הצבע האדום, למשל, המאפיין בין היתר עגבניות ותותים, מציע לנו כמות נאה של לייקופן. ירקות ופירות כתומים או צהובים מספקים לגופנו בטא קרוטן, המעשיר אותנו בוויטמין A החיוני. והצבע הירוק? – טוב ששאלתם. ירקות ופירות ירוקים ואפילו אצות, מעניקים לנו כלורופיל. אתם אולי זוכרים את השם הזה מבית הספר, שם למדנו על הכלורופיל ותפקידו החיוני בתהליך הפוטוסינטזה של הצמחים. אלא שהכלורופיל ממלא תפקידים חיוניים לא רק בקרב צמחים אלא גם בגוף האדם:

  • מסייע בהובלת החמצן לתאים בגופנו.
  • משפר את פעילות מערכת העיכול שלנו, מאזן את חומציות הקיבה ובכך גם מונע היווצרות כיבים.
  • מחזק את המערכת החיסונית.
  • ·          מנקה את גופנו מפסולת, ממתכות מסוכנות ומשאר רעלים הודות לפעילות תקינה של ההמוגלובין. בכך הוא גם מנקה את הכבד ומונע יצירה של אבנים בכליות.
  • מונע גידולים סרטניים.
  • מסייע לתאי הדם שלנו להילחם באיומים חיצוניים.
  • מנטרל ריחות גוף לא נעימים, כולל ריח פה.
  • מאיץ ריפוי של פצעים, מחטא את החניכיים לאחר התערבות כירורגית ומשמש להקלה במצבים רפואיים רבים, בהם דלקת גרון, המופיליה, נזלת, דלקות, מחזור לא סדיר.

וכפי שהובטח, מתכון

ואחרי ההסבר המשכנע הזה, הגיע הזמן לרוץ אל ארון המטבח ולשלוף ממנו את הבלנדר, כי הנה מתכון לשייק ירוק ומזין, במיוחד עבורכם:

  • ½ כוס חלב (אפשר להמיר בחלב שקדים או חלב סויה)
  • עלים ירוקים ככל העולה על רוחכם – תרד, סלרי, קייל, ארוגולה, ועבור מיטיבי הלכת שביניכם – גם אצת ספירולינה
  • פירות ירוקים כמו תפוח או אגס – אשר יוסיפו מתיקות ומרקם קרמי לשייק שלכם
  • אפשר להעשיר את המשקה עם זרעי צ'יה, שיוסיפו לכם סיבים תזונתיים וחלבון, או זרעי פשתן, שיוסיפו אומגה 3 ושלל ויטמינים.

לבריאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *