העלמת נימים ברגליים
הזמן עושה את שלו ולא תמיד יש ביכולתנו להתמודד עם ההשלכות שהוא מביא עמו. תנאי מזג האוויר, הגיל, נתונים גנטיים והשפעות אחרות – כל אלו עושים את שלהם ומצריכים אותנו להתמודד עם תופעות שלא הכרנו. בין התופעות שמביאות אתן השנים ניתן למנות את הנימים ברגליים, הגורמים לנשים רבות לחוש תסכול רב בנוגע למראה הרגליים שלהם.
דליות ורידים היא תופעה של ורידים בולטים, מורחבים העולים אל פני העור ואינם ניחנים באלסטיות המאפיינת את כלי הדם. דליות ורידים מופיעה בעיקר אצל נשים. מערכת העורקים היא האחראית להובלת דם לכל האיברים והרקמות בגוף, בעוד שהמערכת הוורידית מחזירה את הדם אל הלב כדי לקיים מחזור שלם. כדי שהדם יחזור מאברי הגוף השונים אל הלב, על הוורידים להוביל את הדם נגד כוח הכבידה המושך אותו למטה. כדי לאפשר זאת, שרירי הרגליים עובדים כמו משאבה כאשר גמישות הדפנות של הוורידים פועלת בשיתוף פעולה עם שסתומים זעירים חד כיווניים המונעים את חזרתו של הדם כלפי מטה. יחד עם זאת, עם השנים מתחוללים בגוף שינויים המקשים על התפקוד השוטף של מחזור הדם.
נימים המתקרבים אל פני העור הופכים בולטים יותר הודות למספר גורמים:
- גילאים מבוגרים: במשך השנים, כלי הדם הופכים צרים יותר ומתקשים להעביר כהלכה את הדם. אובדן הגמישות מקשה על השסתומים החד כיווניים לדחוף את הדם חזרה כלפי מעלה והוא מצטבר בוורידים שבירכיים ובשוקיים.
- עמידה והליכה: עמידה והליכה מרובות גורמות להגברת הלחץ ההידרוסטטי המביא בתורו לעליית כלי הדם אל פני העור. נשים וגברים העוסקים במלאכות הכוללות עמידה או הליכה ממושכת נוטים לסבול יותר מדליות ברגליים.
- נטייה משפחתית – לגנטיקה תפקיד משמעותי בהגברת נטייתם של הוורידים
- השמנת יתר – השמנה מביאה להגברת העומס על הרגליים והמשקל המוטל עליהן כך שהוורידים נדחקים כלפי חוץ.
- הריון – בזמן הריון נפח הדם עולה ואתו הלחץ התוך בטני. הורמונים שונים מגבירים את התופעה.
העלמת ורידים ברגליים מצריכה טיפול מתאים המתקיים על ידי רופאים המתמחים בתחום. פנייה לאנשי מקצוע מבעוד מועד יכולה לסייע בהעלמת הוורידים ברגליים לצמיתות.
כתיבת תגובה