עשר טכניקות לגישה למי שתייה נקיים
מים הם מהות החיים, אך מי שתייה נקיים אינם תמיד נגישים בקלות. להלן עשר דרכים שניתן להשתמש בהן כדי להשיג מי שתייה נקיים ובטוחים:
הרתחה: זוהי השיטה הפשוטה והבסיסית ביותר לטיהור מים. מים רותחים למשך 1-3 דקות לפחות יכולים להרוג את רוב סוגי האורגניזמים הגורמים למחלות.
כלור: ניתן להשתמש בטבליות כלור או כלור נוזלי לחיטוי מים. זוהי שיטה יעילה להריגת חיידקים ווירוסים אך יש להשתמש בה במשורה משיקולים בריאותיים.
זיקוק: זה כרוך בהרתחה של מים ולאחר מכן עיבוי האדים. זה מסיר חיידקים, וירוסים, מתכות כבדות, מלחים ורוב הכימיקלים האחרים.
אוסמוזה הפוכה: טכנולוגיה זו משתמשת בקרום חדיר למחצה כדי להסיר יונים, מולקולות וחלקיקים גדולים יותר ממי השתייה. קבלו מידע בהרחבה באתר https://www.meybereshit.co.il.
חיטוי שמש (SODIS): שיטה זו כוללת הנחת מים בבקבוקי פלסטיק שקופים והשארתם בשמש למשך יום או יומיים. קרני UV מהשמש יהרגו כל חיידק או וירוס הנמצאים.
מסננים קרמיים: יש להם חורים קטנים בכל החומר שיכולים לסנן מזהמים כמו פרוטוזואה וחיידקים. עם זאת, הם לא מסירים וירוסים.
מסנני פחם פעיל: אלה יכולים להסיר מזהמים אורגניים מסוימים המשפיעים על טעם וריח. מערכות מסוימות מיועדות גם להסרת מזהמים מסוכנים ספציפיים כגון עופרת או כספית.
טיפול אולטרה סגול: אור אולטרה סגול יכול להרוג חיידקים וחיידקים אחרים. זה נפוץ בשילוב עם שיטות טיהור אחרות.
מסנני ביוסאנד: אלה משתמשים בחול, חצץ וביופילם כדי לסנן פתוגנים, מוצקים מרחפים וחומרים אורגניים ממי שתייה מזוהמים.
מסנני מים ניידים/מטהרים: מספר חברות מייצרות מסננים ניידים עבור מים מטוהרים, שניתן להשתמש בהם במצבי חירום או לפעילויות חוצות כמו טיולים או קמפינג. לעתים קרובות אלה משלבים מספר שיטות טיהור.
השיטה הטובה ביותר לשימוש תלויה במידה רבה באיכות מקור המים ובמשאבים העומדים לרשותכם. ודא תמיד שהשיטה שאתה בוחר מתאימה להסרת המזהמים הספציפיים איתם אתה מתמודד.
כתיבת תגובה