טיפול בנחירות – מה מומלץ לדעת בנושא?
נחירות יכולות להוות מטרד לא רק לאדם הנוחר אלא גם לבן זוגו הישן. זה גם יכול לשבש את איכות השינה מה שמוביל לעייפות בשעות היום, עצבנות ואפילו בעיות בריאות חמורות. לכן, חשוב לבחון אפשרויות טיפול בנחירות כדי לשפר את איכות השינה והבריאות הכללית. הנה כמה דברים שכדאי לדעת כאשר שוקלים טיפול בנחירות:
ראשית, זיהוי הגורם הבסיסי לנחירות הוא חיוני. נחירות יכולות להיות מופעלות על ידי מספר גורמים כמו השמנת יתר, הרגלים לא בריאים כמו עישון ושתייה, גורמים אנטומיים כמו מחיצה סטיה או שקדים מוגדלים, או דום נשימה בשינה. זיהוי הגורם הבסיסי יעזור לרופא שלך לקבוע את אפשרות הטיפול היעילה ביותר.
אורח חיים
שנית, שינויים באורח החיים יכולים להיות אפשרות טיפול יעילה לנחירות. תרגולים כמו פעילות גופנית, הימנעות מאלכוהול, שיפור הרגלי שינה, ירידה במשקל והפסקת עישון יכולים לעזור להפחית את חומרת הנחירות.
שלישית, מכשירי פה כמו מגני פה יכולים להיות מומלצים על ידי רופא אם הסיבה לנחירות נובעת מבעיות במיקום הלסת או הלשון.
רביעית, טיפול מתמשך בלחץ אוויר חיובי (CPAP) הוא טיפול נפוץ לדום נשימה בשינה ויכול גם לשפר את הנחירות. זה עובד על ידי מתן זרם רציף של אוויר דרך מסכה שמטופל לובש בזמן שינה כדי לשמור על נתיב אוויר פתוח.
טיפול רפואי
לבסוף, ניתוח נחשב כמוצא אחרון כאשר אפשרויות טיפול אחרות נכשלו. אפשרות זו מומלצת בדרך כלל לחולים עם בעיות אנטומיות הגורמות לנחירות, כגון חסימות באף, בגרון או בפה.
אבל רגע לפני שאתם חותמים על ניתוח או ביצוע פעולה רפואית כירורגית אחרת, כדאי לבדוק טוב מאוד האם קיימים 'תרופות סבתא' שיכולות להועיל. מידע נוסף וייעוץ אצל אורנה אדריאנסן
כתיבת תגובה