איך ניתן להתמודד עם קשיים חברתיים אצל ילדים?
ההתמודדות החברתית מלווה אותנו בכל שלב ושלב בחיים. אנחנו נקראים ליישר קו עם הסביבה, ליצור קשרים בריאים וליהנות מחיי חברה טובים. לצערנו לא כולם מצליחים בכך. יש אנשים שנולדו עם כישורי חברה בולטים ומצטיינים, הם מתערים היטב בכל חברה, מתקשרים נהדר עם דמויות לא מוכרות, ויוצרים חיש קל חברויות. לעומת אלו יש לא מעט אנשים שמתמודדים עם קשיים חברתיים. אלו לא קיבלו את היכולות הללו בצורה טבעית ברמה גבוהה. והם צריכים עזרה חיצונית.
מה לגבי קשיים חברתיים אצל ילדים?
במקרים רבים ניתן לראות את הקשיים החברתיים שמתגלים בגיל הילדות. זה יכול להיות ילד בגיל הגן שלא יוצר קשרים עם חברים, ילד בכיתה א' או ב' שמגיב בצורה שאינה תואמת את המוסכמות החברתיות, או תגובות מעיקות שפוגעות בתדמית החברתית. התוצאה היא תסכולים, בדידות וחוסר שביעות רצון (אשר עלולים לגרום בהמשך להתקפי זעם אצל ילדים). המעמד החברתי משפיע על מצב הרוח, הבדידות פוגעת בביטחון העצמי, והתוצאה היא ילד בעל קשיים חברתיים שחווה כישלונות וחוסר נוחות בחברה.
עזרה והעצמה לצורך קידום חברתי
אך אין סיבה להרים ידיים ולומר נואש אם הילד לא מסתדר מבחינה חברתית. אם הוא לא קולט קודים או לא מוצא לעצמו חברים. תמיד אפשר להעצים את הילד ולתת לו כלים להתמודדות עם קשיים חברתיים. כלים אלו ניתנים לילד בהתאמה למצבו ולסיטואציה החברתית בה הוא מצוי. הם יובילו אותו ללמידה על עצמו ועל התדמית החברתית שלו, הם יובילו אותו להבנות בדבר התנהגויות חברתיות מקדמות לעומת הרגלים ישנים ולא טובים. נזכור – כהורים אנחנו יכולים לתת לילדים שלנו המון, מה שמומלץ זה להיעזר עם אנשי מקצוע ומומחים שנותנים מענה לנושאים של קשיים חברתיים אצל ילדים.
כתיבת תגובה