דום נשימה – זה קורה לכולם
דום נשימה בשינה, הוא הפסקת נשימה בלתי רצונית המתרחשת בזמן שהמטופל ישן. רגע לפני שאתם מאבדים את הסבלנות, כדאי להבין את דרכי הטיפול בדום נשימה ואת הדרך, כיצד ניתן להתמודד עם זה.
דום נשימה – זה קורה לכולם
ישנם שלושה סוגים של דום נשימה בשינה: חסימתי, מרכזי, מעורב. מבין השלושה, דום נשימה חסימתי, הנקרא לעתים קרובות OSA בקיצור, הוא הנפוץ ביותר, קראו עוד בנושא באתר https://nbr.co.il.
למרות ההבדל בסיבת השורש מכל סוג, בשלושתם, אנשים עם דום נשימה בשינה כאשר אינם מטופלים, מפסיקים לנשום שוב ושוב במהלך שנתם, לפעמים מאות פעמים במהלך הלילה ולעיתים קרובות למשך דקה או יותר.
להרגיש דום שינה
ברוב המקרים, הרדום אינו מודע להפסקות נשימה אלה, מכיוון שהם אינם מעוררים התעוררות מלאה. הם אמנם מציקים נורא אבל לא גורמים להתעוררות המטופל הנוחר.
דום נשימה בשינה
דום נשימה בשינה, ללא טיפול, יכול להיות בעל השלכות חמורות ומקצרות חיים: לחץ דם גבוה, מחלות לב, אירוע מוחי, תאונות דרכים שנגרמו כתוצאה מהירדמות על ההגה, סוכרת ודיכאון.
דום נשימה בשינה, נראה לעתים קרובות יותר בקרב גברים מאשר בקרב נשים, במיוחד גברים אפרו-אמריקאים והיספניים. תסמין עיקרי הוא נחירות בלילה כמו כאן רועשות במיוחד, לעיתים כה חזקות עד ששותפי המיטה מוצאים עצמם באי נוחות גדולה.
מתי יכול להופיע דום נשימה?
אינדיקציות לכך, שאפשר להופיע דום נשימה בשינה הן השמנת יתר, ישנוניות מתמשכת בשעות היום, התקפי התעוררות נשימה במהלך הלילה ולעיתים קרובות, ערות בבוקר עם יובש בפה או כאב ראש.
דום נשימה חסימתי בשינה נגרם כתוצאה מחסימה של דרכי הנשימה, לרוב כאשר הרקמה הרכה בחלק האחורי של הגרון קורסת ונסגרת במהלך השינה.
כתיבת תגובה