מה עושים בזמן טיפול רפואי שגוי?
אחת הבעיות שרבים סובלים מהם בכל הנוגע לתחום הרפואה, היא טיפול רפואי שגוי. טיפול מסוג זה יכול להיגרם על ידי רופא שרושם מרשמים שאינם נכונים, טיפול רשלני בזמן לידה, אי הפנייה לבדיקות המתאימות העדר יחס של צוות רפואי לתלונות מטופל ועוד.
במקרים כאלה חשוב לדעת שיש סיכוי כי בזמן הטיפול התקיימה רשלנות רפואית ולכן חשוב לדעת כיצד פועלים במקרה של רשלנות מסוג זה.
אז כיצד מתמודדים עם טיפול רפואי שגוי?
אם אתם יוצאים מטיפול רפואי ומרגישים כי לא קיבלתם שירות טוב או יחס ראוי מהצוות הרפואי -חשוב להגיש תלונה לקופת החולים שבה אתם מבוטחים וגם למשרד הבריאות. בנוסף חשוב לא לוותר, ולבדוק האם התלונה שלכם טופלה במידה רבה.
לעומת זאת אם אתם חשים שבמקרה שלכם התקיימה רשלנות רפואית, מוטב שתדעו כי יתתכן ויש לכם עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית.
אבל מהי בכלל רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית הגדרתה לפי החוק היא מצב שבו צוות רפואי שכולל רופא, רופא מנתח, אחיות, פרמדיקים ואף מטפלים ברפואה המשלימה, ביצעו את הטיפול בפציינט ללא נקיטת חובת הזהירות המרבית בזמן הטיפול. רשלנות רפואית מתארת מצב שבו נגרם למטופל נזק פיזי או נפשי בעת קבלת הטיפול.
רשלנות רפואית יכולה להיגרם במקרים רבים החל מרשלנות רפואית בעת לידה, אי מתן תרופות מתאימות או מתן תרופות שאינן מאימות, עיכוב בקבלת טיפול רפואי, אי הפנייה לבדיקות, התעלמות מטענות מטופל ועוד.
כיצד מתנהלים במקרה של רשלנות רפואית?
אם אתם חודשים כי התקיימה בטיפול בכם או בקרובים אליכם רשלנות רפואית, חשוב לדעת לטפל בנושא דרך עורך דין המתמחה ברשלנות רפואית. עורך דין מסוג זה יסייע לכם בכל הנוגע לבדיקת העילה לתביעה, הגשת המסמכים לתביעה ואיסוף המסמכים כמו גם הבנת הסיכויים שלכם לנצח בתביעה מול בית המשפט.
פיצויים על רשלנות רפואית הינם חשובים שכן במקרים רבים עקב הרשלנות הרפואית זקוקים הנפגעים לטיפול למשך כל חייהם. לכן אסור לוותר וחשוב לבדוק את הזכויות שלכם.
כתיבת תגובה