כיצד לטפל בהתמכרות לגראס

כיצד לטפל בהתמכרות לגראס

גמילה מגראס

בשנים האחרונות, אנחנו שומעים יותר ויותר את הביטוי "לגליזציה של סמים קלים". יותר ויותר מדינות פונות למסלול שכזה, יותר ויותר גורמים מתחומים שונים, סבורים שזה הדבר הנכון, הן מבחינה חברתית, הן מבחינה כלכלית ואפילו יש רבים וטובים הסבורים שזה נכון גם מבחינה בריאותית.

מבלי להיכנס לוויכוח האם זה נכון או לא, ברור שיש גם צד שני למטבע, של הרבה אנשים מעיזים לדבר עליו, וזה התמכרות לגראס. לא מעט צעירים וצעירות מוצאים את עצמם מתמכרים לחומר זה וכתוצאה מכך הם עוברים תהליכים מאוד שליליים בחייהם. מדובר על תהליכים שיכולים להשפיע עליהם מבחינה פיזית, נפשית, חברתית, תהליכים שיכולים להשפיע עליהם מבחינה תפקודית יומיומית, ברמה כזו שהם יתקשו לעבוד, ללמוד, לנהל מערכת יחסים זוגית, לנהל קשרים חברתיים ועוד.

טיפול בהתמכרות לגראס, איננו שונה מהותית מטיפול בהתמכרויות אחרות. כידוע אנחנו נוטים להתמכר לחומרים שונים, מסיבות רבות. בין אם זה קשור לעובדה שיש בתוכנו מנגנון התמכרותי, בין אם זה קשור לעובדה שאיש לא מסביר לנו שזה רע, סיבות חברתיות ואחרות. לכן אנחנו יכולים למצוא לא מעט מסלולי טיפול בהתמכרויות שונות אצל שליו שמעוני – תרפיסטית מוסמכת,  באופן עקרוני הטיפול מתבסס על רעיונות דומים.

ראשית, צריך להבין למה אנחנו התמכרנו לגראס, מה הוא גורם לנו להרגיש, מה אנחנו מוצאים בו כל כך טוב. מה אנחנו חשים כשאנחנו משתמשים בו. שנית, מה הוא גרם לנו לעשות, כלומר מה הם רגעי השפל שלנו איתו, שלישית, כיצד אנחנו רוצים לראות את החיים שלנו בלעדיו, מה הם החלומות שלנו, מה השאיפות שלנו, ולבסוף יש את הטיפול עצמו שיכול להתבסס על כדורים שאמורים לדכא את הרצון שלנו להשתמש בחומרים שונים, טיפול של שיחות עם אנשי מקצוע ועוד שורה של אלמנטים שאמורים להשפיע על הדרך בה אנחנו נחווה עישון בגראס מעתה.

צריך לומר, טיפול בהתמכרות לא יכול להתבצע לבד. יש אנשים אשר סבורים שאפשר להתמודד עם התמכרויות בלי עזרה מקצועית. זה כמעט ולא קורה. בשביל להתגבר על התמכרות צריך להיעזר באנשי מקצוע שמבינים בזה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *