עורכת דין רשלנות רפואית
עולם הרפואה המתפתח הביא אתו גם לא מעט סכנות פוטנציאליות אשר נגרמות בדרך כלל כתוצאה מהתערבות אנושית בתהליכים רפואיים. היות שכרגע מי שמטפל בנו הם רופאים שהם גם בני אדם לצורך העניין, גם הם אינם חפים מטעויות. עם זאת על הרופא מוטלת אחריות כבדה שכן הוא זה שיחליט באיזה הליך רפואי לנקוט, אל מי להפנות את המטופל ומה המינון של התרופות שעליו לקחת. הכבוד הרב אשר אנו רוכשים לרופאים לא אמור לפגוע בכושר השיפוט שלהם והם אמורים לטפל בכל מקרה לגופו (תרתי משמע) ולא לעבוד בצורה אוטומטית.
במקרים רבים הרופא כלל לא רואה את המטופל שיושב מולו אלא רק את כרטיס הפלסטיק הקשיח ושלל נתונים רפואיים אשר מרצדים אליו ממסך המחשב. השגרה היא אחד האויבים הגדולים וגם אחד הגורמים האפשריים להתרחשותה של רשלנות רפואית. כאשר אתם נקלעים למצב כזה נדרש טיפול של עורכת דין רשלנות רפואית. פניה לעורך דין שמתמחה בנושא היא הדרך הנכונה להבין האם ההליך שהתבצע הינו רשלני והאם ישנה עילה לתביעה.
רשלנות בתום לב
ישנן טעויות מסוגים שונים, וטעות כשמה כן היא לא מכוונת. אבל כאשר מדובר בחיי אדם כל טעות יכולה להיות קריטית וטענת תום הלב לא תמיד תתקבל בבית המשפט. שהרי רשלנות היא רשלנות ומי שמתרשל סופו לגרום לנזק כל שהוא לעצמו או לסביבה.
לעיתים החוק עצמו מכשיל את המטופל ודואג להגנה על הרופאים. לדוגמא לפני ניתוחים מקובל להחתים את המנותח על טופס אשר למעשה מוריד מהמנתח כמעט כל אחריות. הטופס הוא ארוך ומפורט וגם אנשים בריאים ורעננים יזדקקו לשעה קלה על מנת לקרוא אותו. מנותח לפני ניתוח הוא במקרים רבים מוטרד, ומטושטש והחתימה שלו לא ממש שווה את הנייר שהיא כתובה עליו.
אמנת הרופאים
כל רופא אשר מסיים את חוק לימודיו מכיר גם את האמנה אשר תחת שבועה הוא מתחייב לנסות להציל חיים, לא לגרום נזק לחולה, לנהוג בטוהר מידות ולשמור על סודיות רפואית. כל זה אמנם נשמע ארכאי במקצת אך עדין מחייב את הרופאים מבחינה מוסרית.
כתיבת תגובה