תביעות רשלנות רפואית

תביעות רשלנות רפואית

מערכת הרפואה בישראל היא אחת מהמתקדמות בעולם, יש לנו את הפרופסורים הטובים ביותר ואת מרכזי הרפואה המתמחים בכל תחום אפשרי.

הסיטואציות הלא נעימות של החיילים השבים מהלחימה פצועים וזקוקים לטיפול מהיר שיפרו את המערכת הבריאותית ואפשרו לצוות הרופאים בכל בית חולים להתפתח מבחינת טיפול וניסיון בטראומה. בישראל, ישנם כלים רבים בתחומים שונים שמאפשרים לרופאים להיות הטובים ביותר בתחום שלהם, כגון מחקרים שונים שנעשים ומעניקים עומק בכל נושא. מאחר שהרפואה בישראל היא כזו מתקדמת, נראה כי המטופלים סומכים עליהם בעיניים עצומות. הבעיה מתרחשת שהרופא עושה אבחנה לא נכונה, לא מצליח בניתוח, לא קורא את תוצאות הבדיקה בצורה נכונה ואז אנחנו מגיעים למקרים של תביעות רשלנות רפואית.

הרופא צריך לנקוט בזהירות

תביעות רשלנות רפואית מבטאות מצבים בהם רופא סביר עשה מעשה לא נבון בנסיבות מסוימות והחליט החלטה לא נכונה שבסופו של דבר התבררה כהחלטה שגויה. אומנם הרופא לא עשה זאת בכוונה, אך ההנחה היא כי הוא לא נקט בזהירות ולא השתמש במיומנות שלו באופן נבון. במקרה והמטופל נפגע מהאבחנה הרשלנית או מהפעולה שעשה אותו רופא, על המטופל לקבל פיצוי באופן שהולם לנזק ולקשר בין פעולתו של הרופא לנזק עצמו.

פיצוי עבור עוגמת נפש

בכדי לבחון את הנושא בבית המשפט, חשוב לקחת את שירותיו של משרד עורכי דין בעל ניסיון באותו תחום. מטופלים רבים חווים מצבים של רשלנות רפואית אך לא פונים לעורך הדין הנכון שיטפל במקרה. תביעות רשלנות רפואית מצריכות ידע רב בתחום, ניסיון ומקצועיות. בשנת 1996 עלה חוק זכויות החולה שאפשר יותר פתיחות בנושא ונראה כי בית המשפט מרחיב את האחריות של הרופא כלפי החולה, כתוצאה מכך יהיה אפשר להפחית את מקרי הרשלנות הרפואית בארץ. אומנם הצלחה בתיק לא תחזיר את הגלגל לאחור, אך לפחות תניב פיצוי כספי עבור עוגמת הנפש. לפיצוי הולם, צרו קשר עם משרד עורכי דין בעלי ניסיון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *